ریزش ابرو در بارداری یکی از شایعترین مشکلاتی است که خانمها تجربه میکنند. این عارضه سبب کاهش جذابیت چهره آنها شده و اینگونه در اعتماد به نفسشان نیز تاثیر منفی خواهد داشت. به همین دلیل ریزش ابرو میتواند دلهرههای زیادی را در خانمهای باردار ایجاد کرده و سبب بروز استرس در آنها شود. حال در ادامه این مطلب تصمیم گرفتهایم دلایل ریزش ابرو در بارداری، ریزش مژه در بارداری، کاشت ابرو در بارداری، ریزش مو در بارداری و استفاده از ژل ابرو در بارداری را مورد بررسی قرار داده و شما را با بهترین روشهای درمان این عارضه بیشتر آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
ریزش ابرو در بارداری
در دوران بارداری شما یک مهمان کوچولوی دوست داشتنی دارید که قرار است به زودی به جمع خانوادهاتان اضافه شود. حال فرآیند حاملگی میتواند با چالشها و مشکلات خاصی همراه باشد، که یکی از آنها ریزش ابرو خواهد بود. قطعا تماشای ریزش ابروهای پرپشت و زیبایتان در بارداری، اتفاقی بسیار ناخوشایند است، اما ریزش ابرو کاملا طبیعی است و به هیچ عنوان جای نگرانی نیست. چون بدن شما در حال گذر از یک دوره حساس بوده و ریزش ابرو نیز به علت تغییراتی که ایجاد شده اتفاق میافتد، پس اگر با این مشکل مواجه شدهاید نگرانیهای بی مورد را کنار بگذارید و فقط و فقط به سلامت کوچولوی خود فکر کنید.
علت ریزش ابرو در بارداری
ریزش ابرو در دوران بارداری دلایل مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- تغییرات هورمونی: در زمان حاملگی بدن شروع به تولید هورمون استروژن و پروژسترون میکند. این دو هورمون چرخه رشد موی ابرو را مختل کرده و میتوانند سبب ریزش ابروها شوند.
- استرس: قطعا همه خانمهای باردار به علتهای مختلفی مثل ترس از زایمان، اطمینان از سلامت فرزند و … استرس و اضطراب شدیدی را تجربه خواهند کرد و این مسئله نیز یکی از مهمترین عوامل ریزش ابرو تلقی میشود.
- مصرف برخی داروها: سومین علت ریزش ابرو در بارداری مصرف برخی داروهای خاص است. چرا که گاها بعضی از داروها با شرایط بارداری شما سازگار نبوده و سبب ریزش ابروهایتان میشوند.
- کم خونی: همه ما میدانیم که فقر آهن و کم خونی از مهمترین علتهای ریزش ابرو به شمار میرود. حال زنان باردار به علت شرایط خاصی که دارند بیش از سایرین مستعد کم خونی و در پی آن ریزش ابرو هستند.
- رژیم غذایی نامناسب: وقتی در دوران حاملگی هستید بدن شما به مواد مغذی بیشتری نیاز خواهد داشت. اگر تغذیه اصولی نداشته باشید بدن با کمبود مواد مغذی مواجه شده و اینگونه دچار ریزش ابروی شدید خواهید شد.
درمان ریزش ابرو در بارداری
معمولا ریزش ابرو پس از گذراندن دوره بارداری به شکل خود به خود بهبود یافته و نیاز به اقدام خاصی نیست. اما گاها ممکن است نیاز به درمان جدی داشته باشید، که در این صورت پزشکان توصیه میکنند فرآیند درمان را به بعد از زایمان موکول کنید. برای درمان ریزش ابرو میتوانید از راهکارهای قطعی زیر استفاده کنید:
مزو ابرو
مزوابرو شامل تزریق مواد مغذی به ناحیه ابرو میشود. مواد مزو ابروهای شما را به خوبی تقویت کرده و سبب رشد مجدد آنها میشوند. اما این کار باید حتما توسط پزشک صورت گیرد.
روغن تراپی
برای تقویت و قطع ریزش ابرو میتوانید از روغنهای گیاهی نیز استفاده کنید. روغنهایی مثل روغن نارگیل، زیتون، کرچک و … تاثیر فوق العادهای در تقویت و پرپشت کردن ابروهایتان دارند.
ما در فروشگاه ژل کد، کار شما را راحت تر کردهایم؛ اکسیر تقویت مژه و ابرو برند کد سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامینهای مختلف و روغن های گیاهی بوده و ریزش ابروهای شما را در مدت زمان کوتاهی متوقف میکند.
مصرف مکملها
مصرف برخی داروهای مکمل و مولتی ویتامینها نیز به قطع ریزش ابروی ناشی از بارداری کمک میکند. البته این مکملها باید حتما تحت نظر پزشک متخصص مصرف شوند.
کاشت ابرو در بارداری
در مورد کاشت مو و کاشت ابرو در بارداری، متخصصان نظرات مختلفی دارند، برخی آنرا امکانپذیر و بیخطر میدانند و برخی دیگر این نظر را قبول نداشته و اصلا توصیه نمیکنند. بهخاطر این نظرات ضد و نقیض، بهتر است که انجام کاشت ابرو به بعد از زایمان و حتی بعد از دوران شیردهی موکول شود.
چرا کاشت ابرو در بارداری توصیه نمیشود؟
تغییرات هورمونی دلیل مهمی برای ریزش مو است و البته موقتی است. به همین خاطر، ممکن است کاشت ابرو موفق نبوده و نتیجهی دلخواه را نداشته باشد.
یکی دیگر از دلایل قابل اهمیت برای منع کاشت ابرو در بارداری، استفاده از بیحسی موضعی است که برای کاهش درد در طول عمل استفاده میشود.
مواد بیحسی وارد جریان خون شده و بر روی جنین تأثیر میگذارد. این موضوع ممکن است رشد جنین را تحت تأثیر قرار داده یا اثرات منفی دیگری به همراه داشته باشد.
ریزش مو در بارداری
ریزش مو یک اتفاق شایع در دوران بارداری است، حتی برای زنانی که هیچ وقت سابقهی ریزش مو نداشتهاند. بهتر است که آن را بخشی از دوران بارداری دانسته و به خودتان استرس ندهید. چون اکثر این مدل ریزش موها بعد از زایمان قطع شده و به روال عادی برمیگردد.
از دلایل ریزش مو در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش هورمون استروژن
هورمون استروژن که در دوران بارداری افزایش مییابد، بر جریان خون فولیکولهای مو تأثیر میگذارد. البته که موجب تغذیه فولیکولها شده، اما بعد از مدتی رشد مو را کند کرده و وارد فاز استراحت میشود. به همین دلیل، برخی از زنان ممکن است در دوران بارداری دچار ریزش موی شدید شوند.
استرس در دوران بارداری
یک دلیل عمدهی دلیل ریزش مو، استرس بارداری است. این پدیده که به نام “تلوژن افلوویوم” (Telogen Effluvium) شناخته میشود، باز هم به تغییرات هورمونی مربوط است.
تغییرات ناگهانی هورمونی باعث به هم خوردن تعادل بدن شده و ممکن است برای برخی به ریزش مو منجر شود.
تحت این شرایط، احتمال دارد که چیزی حدود ۳۰٪ از موها بریزند. این نوع ریزش مو بهتدریج رخ داده، حدود شش ماه طول میکشد و معمولاً موقتی است.
مشکلات تیروئید
فرقی نمیکند که باردار باشید یا نه، همیشه ردی از مشکلات تیروئید برای ریزش مو وجود دارد. اگر هورمون تیروئید بیش از حد ترشح شود یا برعکس، ریزش مو بهعنوان یک عارضه جانبی اتفاق میافتد.
کمبود آهن
با توجه به تغییرات هورمونی در بدن زنان باردار، کاهش سطح آهن نیز به دلیل افزایش نیاز جنین اتفاق میافتد. خوشبختانه، ریزش موی ناشی از کمبود آهن معمولاً دائمی نیست. پس از زایمان، موها به چرخه طبیعی رشد خود بازمیگردند.
علائم بیماری
اگر ریزش موی شدیدی دارید، بهویژه اگر در موها فضاهای خالی بهوجود آمده باشد، مهم است که با پزشک مشورت کنید. این علائم ممکن است نشانهای از یک بیماری باشد که اصلا به بارداری ارتباطی ندارد.
ریزش مژه در بارداری
در دوران بارداری هورمونها دائما در حال نوسان هستند، بالا و پایین میروند و غده تیروئید را از حالت تعادل دوران پیش از زایمان، خارج میکنند. علاوه بر این، استرس بارداری هم در ریزش مژه و ابرو خیلی دخیل است.
این مورد در برخی از زنان باردار، بهشدت باعث ریزش مو از جمله ریزش مژهها میشود. بههمین خاطر است که حفظ رژیم غذایی سالم، استفاده از سرمهای تقویتی بیضرر برای مژه، مدیریت استرس از جمله موارد ضروری است که انجام آن در دوران بارداری توصیه میشود.
استفاده از ژل ابرو در بارداری
استفاده از ژل ابرو در بارداری که با فرمولاسیون وگان و حاوی ویتامین باشد، گزینهای عالی است. از آنجاییکه بانوان در دوران بارداری از لحاظ روحی حساستر میشوند، رسیدن به ظاهر میتواند در کاهش استرس بارداری خیلی مؤثر باشد.
ژل ابرو برای فرم بخشیدن به موهای ابرو طراحی شده نه برای جذب پوست. بنابراین استرس دربارهی مصرف آن و آسیب به جنین که مشغولیت فکری زنان باردار است، بیمورد است.
از طرفی دیگر، مواد ژل ابرو حالتدهنده و نگهدارنده هستند نه مثل آبرسان و کرم پودر برای جذب پوست.
فقط دقت کنید که ژل ابرو فاقد پارابن و فاقد فتالات باشد. اگر در دوران بارداری استشمام بو شما را اذیت میکند، به دنبال ژل ابروی بیبو و همینطور بیرنگ باشید.
استفاده از ژل ابرو در دوران بارداری کاملا بیخطر است، مخصوصا اگر از ترکیبات گیاهی تهیه شده باشد.
در این مطلب از مجله ژل کد به بررسی دلایل و راهکارهای درمان ریزش ابرو در بارداری پرداختیم. به طور کلی ریزش ابرو در این دوران خطرناک و نگران کننده نیست. اما اگر با علائمی مثل خارش شدید پوست، قرمزی یا عفونت همراه بود فورا به پزشک مراجعه نمایید. وجود مقادیر فراوان از آنتی اکسیدان و ویتامین E در اکسیر تقویت کننده کد به ابروهای شما جانی تازه میبخشد. این محلول بدون استفاده از مواد شیمیایی تولید شده و بعد از قطع مصرف به هیچ عنوان موجب ریزش یا آسیب دیدگی ابروهای شما نمیشود.
بدون دیدگاه